محله نیاوران

07:254460

محلۀ نیاوران

نیاوران؛ از محلات مرفه‌نشین امروز در منتهی‌الیه شمال شرقی تهران بزرگ یا به‌عبارت‌دیگر محله‌ای در شرق شهرستان شمیرانات با خیابان‌های شیب‌دار که راه دسترسی اصلی آن از سمت میدان تجریش است. کاشانک در شرق خیابان دارآباد- شهید زینعلی، حصار بوعلی و دزاشیب در جنوب خیابان شهید باهنر، همچنین جماران در غرب خیابان فیضیه-امیدوار، همسایگان این محله‌اند.

وجود قنات از نزدیک به صدها سال پیش در این محله باعث شکوفایی گستردۀ این سرزمین و درنتیجه وضعیت عالی زندگی در آن شده است. این ویژگی از چشم سلسله‌های حاکم بر ایران، به‌ویژه خاندان قاجار در قرن نوزدهم دور نماند؛ آن‌ها در این محله شروع به ساخت‌وسازهای بزرگ و ساخت کاخ‌های تابستانی کردند و از آن زمان به بعد سبک زندگی تجملی به یکی از نشانه‌های محلۀ نیاوران تهران تبدیل شد.

آب‌وهوای نیاوران با قرار گرفتن در شمال شهر و به عبارت بهتر قرار گرفتن در دامنه‌های رشته‌کوه البرز با ارتفاع بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ متر بالاتر از سطح دریا در تمام طول سال نسبت به سایر نقاط تهران خنک‌تر است که باعث شده بارش زیاد برف در زمستان‌ها یکی از جذابیت‌های این محله باشد. در نتیجۀ این ویژگی‌های خاص اقلیمی همراه با تغییر و تحولات اجتماعی- اقتصادی و فرهنگی طی یک‌صد سال اخیر در تهران، فرایند ساختمان‌سازی در این محله همواره رو به افزایش بوده است که نمود آن ساخت چندین آسمان‌خراش در این محله است. خلاصه آنکه مشکلات و معضلات کلا‌ن‌شهر تهران ارمغان ناخوشایند این تغییرات کالبدی در نیاوران است.

 

هدف اصلی مجله در این پرونده: نگاهی میان‌رشته‌ای به ویژگی‌ها، مسائل و نیازهای محلۀ نیاوران و آیندۀ محله آن‌گونه که شایستۀ آن است و همچنین پرداختن به شرایط تحقق آن است؛ اینکه در این راستا چگونه، با چه رویکردی و چه کالبدی می‌توان از فرصت‌های باقی‌مانده برای حل معضلات امروز این محله استفاده کرد.

سؤالات اصلی مجله در هر جستار:

  1. چگونه کیفیت محلۀ نیاوران براساس اصول شهرسازی انسان‌محور ارتقا می‌یابد؟
  2. چگونه می‌توان با بررسی تراکم بالای ساخت‌وساز آپارتمان‌ در محلۀ نیاوران و مقایسۀ آن با بناها و باغ‌های قدیمی محله، به الگوی شهرسازی خاصی در این محله دست یافت؟
  3. چگونه می‌توان کیفیت ارتباطات و فعالیت‌های اجتماعی را در محلۀ نیاوران ارتقا داد و به سطح بهتری از آن دست یافت؟
  4. کیفیت حمل‌ونقل در محلۀ نیاوران برای جابه‌جایی افراد، حیوانات و کالاها از مکانی به مکان دیگر چگونه قابل‌بهبود است؟
  5. چگونه می‌توان مشارکت‌های شهروندی -به معنای تلاش‌های دولت برای درک و درگیر کردن شهروندان در فعالیت‌ها و تصمیم‌گیری‌های خرد و کلان- را در محلۀ نیاوران افزایش داد؟

به‌طور خلاصه، در این شماره قرار است هر جستار به ایده‌پردازی برای سیاست‌گذاری در مقیاس برنامه‌ریزی شهری یا طراحی شهری یا طراحی معماری الهام‌بخش برای معماران، طراحان شهر، کنشگران حوزۀ شهرسازی و مدیران دولتی بپردازد.

مطالب این بخش به نویسندگان کمک خواهد کرد تا جستار خود را مطابق دستورالعمل و ضوابط مجله آماده کنند، بنابراین از نویسندگان محترم درخواست می‌شود، برای جلوگیری از اتلاف وقت، مطالب عنوان‌شده در هر بخش را به‌دقت مطالعه و جستارهای خود را مطابق با دستورالعمل مجله ارسال کنند. درصورتی‌که جستار، طبق موارد ساختاری و نگارشی موجود تنظیم نشده باشد، به مراحل بررسی وارد نخواهد شد.

  • رویکرد موردکاوی (مطالعۀ موردی) در نگارش جستار؛ می‌بایست از یک‌سو با هدف برقراری پل ارتباطی بین مطالعات کتابخانه‌ای و از سوی دیگر، روایت اطلاعات زندگی واقعی باشد که خواندن متن را برای مخاطبان عمومی و غیرمتخصص تسهیل کند. همچنین پرداختن به اسامی اشخاص، ابنیه و شهرها نیز حائز اهمیت است.
  • حفظ اصول جستارنویسی؛ استدلال‌های شخصی، احساسات شخصی، سلیقه‌ها و تجربه‌های فردی نویسنده به سبک خودمانی مطرح شده باشد.
  • متن جستار: باید بین حداقل 1500 و حداکثر 1800 کلمه باشد.
  • تاریخ مهم: حداکثر مهلت ارسال مقالات تا پایان روز 1403/05/26 است.
  • عنوان؛ خطابی یا شعرگونه و به‌صورت دوبخشی به دو زبان فارسی و انگلیسی باشد.بین 5 الی 15 کلمه

مثال: بردمن؛ فضیلت غیره منتظرۀ جهل                                

Birdman; the Unexpected Virtue of Ignorance

بخش اول عنوان به‌صورت کوتاه و هنری؛ بخش دوم نیز به‌صورت توضیح علمی و مشخص‌کنندۀ بخشِ اول عنوان باشد.

  • لب‌کلام هر جستار باید حداکثر 45 کلمه باشد. لب‌کلام در ابتدای متن قرار می‌گیرد و نباید از متن اصلی برداشته شده باشد.
  • معرفی نویسنده به‌صورت مختصر باشد؛ مثال:

محسن اکبرزاده. 1364

دانش‌آموختۀ دکتری معماری اسلامی از دانشگاه هنر اصفهان، عضو هیئت‌علمی دانشگاه و گروه طراحی بافت پیرامون حرم رضوی.

نکته: لطفا هنگام معرفی خود از نوشتن واژه‌هایی چون معمار، شهرساز، نویسنده، جامعه‌شناس، روان‌شناس و… خودداری شود.

  • هر جستار می‌تواند حداکثر یک نویسنده داشته باشد.
  • نویسندگان با ارسال مقالات، اجازه انتشار آن ها را به صورت فیزیکی و الکترونیکی با حفظ حقوق معنوی نویسنده به انتشارات کوچه باغ هنر و اندیشه می دهند.
  • ارجاع مستقیم در متن باید به‌صورت درون‌متنی و در انتهای مقاله تحت عنوان بخش «منابع» به روش APA نوشته شود.
  • دقت کنید، در فرم «ارسال مقاله» در بخش‌های عنوان فارسی و انگلیسی، لب کلام، معرفی نویسنده و متن جستار، اگر کلمات بیشتر از حداکثر مجاز باشد، سیستم به‌طور خودکار کلمات اضافی را حذف خواهد کرد؛ بنابراین پیش از ارسال مقاله، بخش‌های نام‌برده را مجدد بازنگری فرمایید، همچنین محدودیت تعداد کلمه به‌دقت رعایت شود و در صورت اطمینان مقاله را ارسال کنید.

 

نحوۀ ارسال مقالات:

جستارها می‌بایست در وب‌سایت مجله و در بخش «ارسال مقالات» مربوط به بخش «آداب نوشتن» بارگذاری شوند. دقت داشته باشید  پس از ارسال موفقیت‌آمیز جستار، سامانه یک کد رهگیری صادر خواهد کرد.

https://koochemag.ir/

  • هر متن و مقاله‌ای که درج می‌شود، تنها بیانگر دیدگاه نویسنده‌اش است.
  • نشریۀ فرهنگی- هنری کوچه ‌باغ هنر و اندیشه مطالب را در صورت نیاز با ویرایش به چاپ می‌رساند.
  • در چاپ مطالب نشریۀ کوچه‌باغ هنر و اندیشه قانون حقوق مؤلفان، مصنفان و هنرمندان رعایت می‌شود.
  • درج مطالب نشریۀ فرهنگی- هنری کوچه‌ باغ هنر و اندیشه توسط هر شخص حقیقی و حقوقی در سایر نشریات یا فضای مجازی، می‌بایست با مجوز کتبی نشریه باشد.

سامانه به تعداد کلمه حساس است. بنابراین محدودیت تعداد کلمه به‌دقت رعایت شود.

پس از ارسال موفقیت‌آمیز جستار یک کد رهگیری در بخش ارسال مقاله برای‌تان صادر خواهد کرد.

لینک کوتاه
https://koochemag.ir/?p=17323