چاپخانه

حمیده گرروسی
07:44830

اصول سخنرانی و فن بیان به روش TED

یک پیشنهاد از علیرضا مشهدی میرزا

کتاب پر از نکاتی است که می‌توان ساعت‌ها پیرامون آن بحث و گفت‌وگو کرد. این کتاب نه‌تنها برای معماران، بلکه برای تمامی رشته‌ها اعم از پزشکی، اقتصاد، تدریس و… هم مفید است. نکات جالبی را می‌توان از بخش‌های مختلف کتاب استخراج کرد که برای هر شغل و حرفه‌ای که نیاز به سخنرانی و پرزانته دارد، ضروری است. کتاب در نگاه اول، مرتبط با معماری نیست، ولی به نظرم می‌تواند برای تقویت مهارت فن بیان و نحوۀ ارائۀ دستاوردها که برای معماران امری ضروری و مهم است، مفید باشد.

 معماری و هم‌ذات‌پنداری:
بررسی روانکاوانۀ تأثیر ساختمان‌ها بر فرازوفرود زندگی

معماری و هم‌ذات‌پنداری، در مرز بین معماری و روان‌شناسی قدم می‌گذارد، بناها را از مهم‌ترین عناصر تأثیرگذار بر هویت و درک‌ ما از خودمان می‌داند. شیوه‌ای که تأثیر ساختمان‌ها را برای معماران و شهرسازان قابل‌درک می‌کند. این کتاب راهنمای نظری برای درک رفتار ناخودآگاه ما در رابطه با ساختمان‌هاست که چگونگی و چرایی تعامل و تمایل ما به ویژگی‌های طراحی معماری را بیان می‌کند و چگونگی تأمین نیازهایمان را از طریق اصلاح ساختمان‌ها، حتی بی‌روح‌ترین‌شان شرح می‌دهد.

مواجهه؛ خوانش سایت در گفتوگوهایی با معماران

به اعتقاد فوربز، فرم و هندسۀ سایت مسیر پروژه را تغییر می‌دهند. کتاب مطالعه‌‌ای پیچیده است که در قالب گفت‌وگو به بررسی چگونگی تأثیر سایت و زمینه در طراحی و خلق یک اثر معماری و همچنین ظرفیت تعامل معماران به مسائل خاص سایت می‌پردازد و برقراری دیالوگ و ارتباط بدون واسطه و صمیمی بین معماران و سایت را گوشزد می‌کند. این نوع نگاه می‌تواند فهم برخی موضوعات اساسی را در معماری افزایش دهد تا الهام‌بخش معماران آینده و فعلی باشد تا مسائل را عمیق‌تر بررسی کنند.

مهارت طراحی (طراحان چگونه حرفه‌ای می‌شوند؟)

طراحی یکی از قدرت‌های شناختی ما محسوب می‌شود که نسبت به دیگر قدرت‌های شناختی‌مان کمتر فهمیده شده و آموزشش دشوارتر شده است. بررسی فرایند طراح شدن موضوعی است که برایان لاوسون در این کتاب به آن پرداخته است. همچنین نویسنده به این موضوع پرداخته است که به چه دانش‌ها و توانایی‌ها و تجاربی نیاز داریم تا بتوانیم به شکل روانی طراحی کنیم و اثرگذاری خوبی داشته باشیم. به نظر لاوسون همۀ ما طراح هستیم. کتاب از سفر به دل طراحی شروع می‌شود و تا سفری متداوم در دنیای طراحی پیش می‌رود.

مظنونین همیشگی؛ گفت‌وگو با معمار ستاره‌ها

مظنونین همیشگی، مجموعه‌ای سه‌جلدی با سی گفت‌وگو از دسامبر ۲۰۰۲ تا آوریل ۲۰۱۴ با برخی از معماران معاصر است که تمرکزش بر تغییر جایگاه معماران برجستۀ جهان در جامعه است که در این بازۀ زمانی شهرت‌شان از مرزهای حرفه‌شان فراتر رفته و قدم در رسانه‌های جمعی گذاشته‌اند و نشان معمار ستاره را به دلیل دهه‌ها تلاش برای ساختن کارهای برجسته‌ و داشتن پروژه‌های معتبر از سوی رسانه‌ها دریافت کردند. کتاب با زیر سؤال قرار دادن معمار ستاره‌ها، بیان احوالات شخصی و شرح دیدگاه‌ها و حضورشان خارج از زمینه‌های حرفه‌ای همچون حضور در استارباکس یا سریال‌های تلویزیونی سعی دارد تا خوانندگان کتاب را به قضاوت و نقد عملکرد معمارانی دعوت کند که نام‌شان با شهرت گره خورده است.

 پرسه‌گاه معماری

«پرسه‌گاه معماری» اولین جلد چاپ‌شده از مجموعۀ «نشانوشت» است که تجربیات مجموعۀ نشا را طی سالیان گذشته با مفهوم پرسه‌‌گردی آمیخته که در ادبیات امروز و معماری کمتر به آن توجه شده است. کتاب با هفت فصل در قالب جستار به معرفی مفهوم پرسه‌گردی، تاریخ پرسه‌گردی و تفاوت پرسه‌گرد معماری و پرسه‌زن شهری می‌پردازد که بازیگران اصلی آن شارل ادوارد ژانره (لوکوربوزیه) و رم ‌کولهاس هستند که اندیشه‌های بودلر و بنیامین مسئولیت پشتیبانی قسمت‌هایی از مبانی نظری را بر عهده داشته است. کتاب تلاشی است برای اتصال مفهوم پرسه در معماری به پرسه‌گردی در شهر. پرسه‌گاه معماری تمامی علاقه‌مندان به رشتۀ معماری و علوم انسانی و تمامی کسانی که به تحلیل لایه‌های معماری و تأثیر آن بر زندگی علاقه دارند را مخاطب قرار می‌دهد و حرف‌هایی برای گفتن، چه در متن و چه در تصاویر دارد. 

 The Story of Architecture

چگونگی تأثیر تغییرات تکنولوژیکی، اقتصادی، اجتماعی و تغییرات ذائقۀ معماران در تاریخ گسترده‌‌ای به ترتیب زمانی از عصر حجر تا امروز، با بررسی نمونه‌موردی‌هایی از ایاصوفیه و کلیسای برونلِسکی تا فضاهای زندگی مانند ویلای امپراتوری کاتسورا و الحمرا، نمادهای ملی مانند یادبود لینکلن و خانۀ اپرای سیدنی و آسمان‌خراش‌هایی مانند ساختمان سیگرام به قلم ریبچینسکی به نگارش درآمده است. نویسنده تأکید می‌کند که به همۀ نقاط جهان به یک اندازه توجه نکرده است. کتاب برای همۀ علاقه‌مندان به درک ساختمان‌هایی که هرروز از آن‌ها استفاده و بازدید می‌کنند، جذاب خواهد بود.

 Radical Architecture of the Future

نویسنده در این کتاب شیوه‌های معماری معاصر را بسیار فراتر از طراحی و ساخت ساختمان‌ها پوشش می‌دهد. در این کتاب کار معماران، طراحان، هنرمندان، عکاسان، نویسندگان، فیلم‌سازان و محققان برندۀ جایزه برای اولین بار گرد هم آمده است. کتاب شامل پروژه‌هایی ا‌ست که قوانین را زیر پا گذاشته و از مرزهای معماری عبور می‌کند و آن را با سایر قلمروهای فکری هم‌بنیان می‌داند که بدون فهم‌شان معماری راه به جایی نمی‌برد تا از این طریق خواننده را با به تصویر کشیدن معماری آینده به سفری از امکانات معماری و طراحی فضا در آینده ببرد.

مقدمه‌ای بر انسان‌شناسی شهری

کتاب، شهر را در میان انباشتی از لایه‌های تجربه‌های زیستۀ روزمره شهروندان در عمق تاروپود شهر و در میان بافت محلات که به بهترین شکل ممکن بازگوکنندۀ واقعیت‌های اجتماعی است، جست‌وجو می‌کند. هر فصل به‌مثابۀ دریچه‌ای‌ است به‌سوی دیدن و آموختن ابعاد مختلف زندگی شهری و آغازی برای تغییر در شیوۀ نگریستن به شهر و با طرح پرسش‌هایی جهت روشن کردن چراغ تأمل در ذهن مخاطبان و معرفی منابعی جهت مطالعۀ بیشتر پایان می‌یابد.

A Philosopher Looks at Architecture

در این کتاب سه‌گانۀ ویتروویوس با طول عمر چند قرن هنوز هم به حیات خودش ادامه می‌دهد و خدشه‌ای به اعتبارش وارد نشده است. گویر، سیر تاریخی اندیشه را از کانت و راسکین تا استیون هال بررسی می‌کند تا روش‌هایی را ارائه دهد که در آن ایده‌هایشان در ساختمان‌های سراسر جهان زنده می‌شود و تأکید می‌کند که معماری خوب با گذشت سالیان سال و تغییرات مد و زمان همچنان خوب است و دیدگاه‌های کوتاه متفکران را در مورد موضوعاتی ارائه می‌کند که همۀ ما در زندگی روزمره با آن‌ها مواجه می‌شویم.

لینک کوتاه
https://koochemag.ir/?p=13493

بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند