کرج، بدون عنوان، بدون صفت، بی‌خاطره…

02:009520

Karaj, a city with no title, adjective, and memory | Arash Gholamali Tehrani

After Alborz Province’s formal configuration, the migration flow, and converting Karaj villas with their big and lush yards and pools into disproportionate apartments, and capitalist system’s domination in the architecture field, Karaj’s demolition rate increased.

از کجا باید شروع کنم؟ شرح کامل این پژوهش و مستندهای آن می‌تواند به‌تنهایی یک مجله‌ی قطور را تشکیل دهد، پس بگذارید آخر داستان را اول بگویم. نتیجه‌ی آن‌همه مصاحبه و عکاسی و بررسی این بود که مسابقه‌ها، جوایز، همایش‌ها و رویدادهای فرهنگی و تخصصی هیچ تاثیری در ارتقا یا تنزل سلیقه‌ی عمومی شهروندان کرج ندارند، چراکه نتایج این رویدادها به هیچ‌وجه به گوش مردم شهر، کارفرمایان و سازندگان نیز نمی‌رسد که بخواهد تاثیری در آن داشته باشد. در شهر کرج همه‌چیز در دست مشاور املاک و یا به زعم نگارنده «دستگاه سرمایه‌خواه» است. در اصل مشاور املاک است که رتبه و چگونگی معماری را مشخص می‌کند. او است می‌گوید نما، چه و چگونه باشد، او است که می‌گوید معمار ساختمان که باشد، او متریال و کیفیت ساخت را مشخص می‌کند، و او است که برای کار معمار، سازنده و خریدار قیمت تعیین می‌کند. همه‌ی این‌ها با عنصری چون «کاخ من بلندتر است!» قوام پیدا می‌کند.

همچنین ملاک برتری طرح و نقشه‌ی معماری و فروش و تایید آن هم بر عهده‌ی مشاور املاک است! به‌طورحتم شما هم می‌دانید که تایید نقشه توسط نظام مهندسی و شهرداری یک امر فرمالیته است که با کاغذبازی اداری همراه است. سازنده پس از دریافت مجوز طرح جدیدی درخواست می‌کند که تضمین اجرای آن، تضمین مشاور املاک بر فروش سریع و گران واحدها است. سازنده پلانی را از شما می‌خواهد که در چند مورد می‌بایست باب میل او باشد: تعداد پارکینگ، وجود یا عدم وجود لابی، تا حد امکان باریک بودن راه‌پله و پاگردها جهت فروش متراژ بیشتر و در آخر با این جمله مواجه خواهی شد: «مهندس، مشتری در را که باز می‌کند باید بگوید وای! چه فضای بزرگی!» برای او فرقی نمی‌کند که بزرگ بودن فضا دلیل بر کارآمد بودن آن نیست. […]

لینک کوتاه
https://koochemag.ir/?p=957